Се дозна локацијата за следниот CS:GO Major

CS:GO

Само што е потврдено дека следниот CS:GO Major ќе се одржи во Стокхолм и ќе носи награден фонд од 2.000.000 УСД.

Otkriven naredni CS:GO Major - PGL Stockholm 2021 - Sportklub

Потврдата дека Големиот турнир ќе се одржи во 2021 година е веројатно најдобрата вест што можеше да ја слушне еден навивач на CS:GO. Оваа задача ќе му припадне на PGL, која одлучи главниот град на Шведска да биде идеална локација за најголемиот турнир досега во оваа видео игра.

Групната фаза ќе се игра без публика, додека организаторите се надеваат дека дотогаш конечно ќе можат да ја пуштат публиката да го гледа плејофот od турнирот од трибините без размислување. Турнирот ќе започне на 23 октомври и ќе трае до 7 ноември, а ќе се одржи во Ericsson Globe Арената, каде што двапати имавме можност да гледаме турнири во CS:GO и каде требаше да го гледаме Dota 2 International во август 2020.

PGL посочи дека турнирот ќе се одржи само доколку дотогаш бидат исполнети сите безбедносни мерки околу коронавирусот и ако не треба да се грижат за здравјето на своите вработени и нивните гости.

Ова би бил првиот CS:GO Major од август 2019 година, што видливо остави голем удар на професионалната сцена, но се надеваме дека сите проблеми што ги носи вирусот полека ќе исчезнат. Сè уште не е познато како екипите ќе се борат за своето место на турнирот, но сигурни сме дека ќе бидат објавени низа нови турнири кои ќе донесат бодови исклучиво за овој Major.