10-те најдобри натпревари од Dota 2 во 2020 година

Dota 2

Ако сметате дека на божиќните филмови им недостасува напнатост, конкуренција, страшни потези кои едвај се приметуваат од страна на вашиот ум дури и откако ќе ги прегледате 100 пати? Постепеното зголемување на растојанието помеѓу грбот и столот додека ова што го гледате достигнува кулминација? Тогаш треба да гледате партија Dota 2.

Некои од најдобрите натпревари на Dota 2 оваа година го имаат сето тоа во изобилие. Невозможните враќања, беспрекорната игра и неверојатниот кастинг прават искуство за гледање како ниедно друго.

Затоа, откажете се од прелистувањата со бројни претплати за стриминг, за нешто да гледате. Наместо тоа, еве ви 10 најдобри натпревари на Дота 2 во 2020 година, подредени без посебен редослед.

Team Secret vs. OG

ESL One Los Angeles Online 2020 upper bracket прв круг, прва партија

17 Април

Nigma vs. Alliance

Omega League lower bracket трет круг, прва партија

5 Септември

Secret vs. Liquid

ESL One Germany playoffs lower bracket трет круг, прва партија

30 Октомври

Evil Geniuses vs. Quincy Crew

BTS Pro Series season two: Групна фаза втор ден, прва партија

14 Јуни

Liquid vs. Virtus Pro

DreamLeague S13 lower bracket прв круг

21 Јануари

Invictus Gaming vs. Alliance

DreamLeague S13 Group C прва партија

19 Јануари

Secret vs. Fnatic

DreamLeague S13 upper bracket прв круг, втора партија

22 Јануари

Nigma vs. Liquid

ESL One Birmingham 2020 група А, трета партија

30 Мај

Elephant vs. PSG.LGD

China Pro Cup season two lower bracket втор круг, трета партија

28 Ноември

Secret vs. Alliance

EPIC League Division One групна фаза, втора партија

29 Ноември