Apex Legends ќе добие надоградување за next-gen конзолите

Apex

До оваа недела, Electronic Arts беше невообичаено воздржан во врска со најавите околу игрите на конзолата од следната генерација. Знаевме само дека FIFA 21 и Madden 21 треба да ги добијат следните генерации во 12-тиот месец, но сега конечно споделија некои конкретни информации и за другите игри.

Тековните Apex Legends ќе може да се играат на конзолите PlayStation 5 и Xbox Series X / S, но без некои значајни подобрувања, барем оваа година. Играта ќе работи со резолуција од 1440p, иста како и на конзолите PS4 Pro и Xbox One X, и ќе биде малку постабилна. Сепак, според EA следуваат формални подобрувања во 2021 година.

Неодамнешната Star Wars Squadrons треба да ги добие своите подобрувања од следната генерација веќе овој месец. Верзиите X и S на Xbox се чини дека добиваат подобар третман со понапредно осветлување и динамична 4K резолуција (XSX) и 1440p @ 60 на XSS. Во случај играчите да не сакаат подобро осветлување, тие ќе добијат опција на изведба со брзина од 120 fps. Верзијата на конзолата PS5 ќе има понапредно осветлување со резолуција од 1440p на 60 fps, но без поддршка од 120 fps.

Спортските наслови на Electronic Arts ќе ги добијат своите надградби во 12-от месец. Sims 4 нема да има надградби, но ќе има постабилни перформанси и побрзо оптеретување на новите конзоли. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered нема да има некои посебни подобрувања на новите конзоли и ќе може да се игра во режим 4K 30fps или во 1080p 60fps на PS5 и XSX.