Аргентинецот Флорес е новиот оперативец во Rainbow Six Siege

Флорес

Поранешниот криминалец од Аргентина, Флорес, одлучи да го смени начинот на живот и ќе се приклучи на тимот на Rainbow Six Siege во претстојната сезона.

Останаа околу три до четири недели до почетокот на новата сезона и година во Rainbow Six Siege. По тој повод, Ubisoft одлучи да ни даде малку увид во новиот оперативец. Аргентинецот Флорес пристигнува на титулата на француската компанија и ќе биде на страната на напаѓачите, како дел од операцијата „Crimson Heist“.

Од приложеното видео, можете да кажете нешто за неговиот уред по кој тој ќе биде препознатлив. Новиот член на тимот Rainbow Six Siege има, очигледно, некаков вид на дрон што може да експлодира. Флорес е опишан како личност која обожава технологија и механика, кои играчите наскоро ќе имаат шанса да ги видат.

Аргентинскиот оперативец не е многу зборлест, а детството го има поминато во Буенос Аирес. Во младоста работел како криминалец, а покрај локалната заедница често крадел и кога пристигнувал во САД – поточно Лос Анџелес. Неговите нови колеги го опишуваат како добра личност, но малку повлечен. Тој е многу грижлив и сака да им помага на другите луѓе.

Колку тоа ќе им помогне на играчите, ќе дознаеме за време на презентацијата на целата сезона на Crimson Heist. Вниманието на заедницата на 21 февруари ќе бидат насочено кон Ubisoft и нивно прикажување на шестата година од Rainbow Six Siege.