Avatar: Frontiers of Pandora е првата next-gen игра на Ubisoft

Avatar

Масивниот тим на Ubisoft има огромна работа пред нив. Тие ја надгледуваат иднината на The Division, работат на проектот „Star Wars“ и подготвуваат нова игра од филмот „Avatar“, наречена Avatar: Frontiers of Pandora. За последното знаеме од почетокот на 2017 година, но како што не сме чуле ниту виделе ништо за овој проект сите овие години, некои сметаа дека можеби е откажан.

Сепак, тоа не е случај затоа што Ubisoft штотуку го најави Avatar: Frontiers of Pandora, својата прва игра што ја развива за next-gen платформите – PC, PlayStation 5, Xbox Series X / S и Google Stadium и Amazon Luna. Тоа ќе биде First-Person акција-авантура  во којаќе го истражуваме западниот фронт на Pandora. Секако, играта ќе биде open-world .

со поглед од прво лице се планираат за 2022 година. Се напојува со нова интеракција со Snowdrop Engine што се користи во игрите на Division.