Battlefield 2042 ќе врати неколку класични мапи

Официјално е потврдено дека новиот мод на Battlefield 2042, кој ќе биде љубовно писмо до најверните фанови, ќе врати неколку класични мапи од претходните игри на оваа франшиза. На ист начин, се чини дека сето тоа се совпаѓа со минато протекување што открива неколку детали за тоа.

Battlefield 2042 announced for PC, PS5, Xbox Series X - Polygon

На почетокот на оваа година излезе дека новиот Battlefield ќе има мод наречен Battlefield Hub, кој ќе вклучува класично оружје, возила и сценарија со некои препознатливи мапи од серијата. Очигледно, овој режим ќе биде претставен на EA Play на 22 јули, бидејќи ЕА сè уште е претпазлива во врска со деталите.

Со Battlefield 2042, EA вети дека ќе ги презентира вестите на Apex Legends, а како што стојат работите, нè чекаат информации за новата игра на Dead Space, за која многу се зборува во последно време. За жал, BioWare потврди дека нема да присуствува за време на настанот, што значи дека нема да има новости за нов Mass Effect или Dragon Age 4.