BIG ги претстави првите играчи за својот Valorant тим

BIG

Во моментов, најдобро рангираниот тим CS:GO во светот, BIG, го претстави својот прв Valorant тим овој викенд, предводен од легендата на Counter Strike, Фатих „Gob b“ Даик.
Организацијата што искористи најмногу од онлајн турнирите успеа да го достигне првото место на светската ранг-листа за прв пат пред неколку недели, освојувајќи два последователни турнири во CS:GO. Затоа, донесена е одлуката да се прошират и на друга игра во светот на еспорт, изборот секако падна на Valorant.

Ако ви треба човек кој ќе ги најде најдобрите можни таленти, нема подобар човек од Gob b. Искусниот Германец стана познат како вистински лидер и играч кој можеше да извлече максимум од просечните играчи. Иако замина во пензија, тој ќе има можност повторно да се натпреварува на професионалната сцена.

Целиот тим сè уште не е комплетиран, но знаеме дека негови први соиграчи ќе бидат AlexRr и AslaN. Додека AlexRr исто така играше CS: GO, AslaN беше професионален играч на Call of Duty и Batallion 1944 до објавувањето на Валорант. Откако Riot ја пушти играта на пазарот, Германецот со турско потекло целосно и се посвети, поради што многумина го сметаат за еден од најдобрите европски играчи.