Четири нови шампиони доаѓаат со новиот апдејт во League of Legends: Wild Rift

Списокот на шампиони во League of Legends: Wild Rift ќе се зголеми овој јуни кога се планира излегување на следниот пач.
Riven, Irelia, Lucian и Senna се следните шампиони кои ќе бидат додадени во играта и ќе ги пренесат повеќето можности пронајдени на верзијата за компјутер. Освен козметичките промени, само првата магија на Irelia ќе биде малку променета со цел подобро да се прилагоди на мобилната платформа.

dev: Runes in Patch 2.3

Lucian и Senna најверојатно ќе дојдат во подоцнежна печка, така што можеме да очекуваме Riven и Irelia први да влезат во дивиот рифт. И одредени руни треба да се променат. Руната Kleptomancy ќе биде исфрлена од игра и ќе биде заменета со Phase Rush. Оваа руна ви дава зголемена брзина кога ќе го погодите противникот три пати и е многу популарна во League of Legends на компјутер.

Подолу можете да видите како Алан Мур ги претстави новитетите што ќе се појават на играта во јуни.