Crysis Remastered Trilogy ни покажува колку се подобрил на Xbox

Објавено е видео кое споредува колку игрите на Crysis графички напредувале во две генерации на Xbox конзоли, и ова е  увид во ремастерите на Crysis 2 и 3.

Crysis Remastered Trilogy: the graphic evolution from Xbox 360 to Series X  in the video comparison - California18

Како што веројатно знаете, Crysis Remastered е веќе излезен, а Crysis 2 и 3 наскоро ќе се појават во поубаво издание. Не се очекува огромен графички скок за компјутерот, но да се потсетиме дека овие игри се направени за постарите конзоли – PlayStation 3 и Xbox 360. Затоа, Crytek има со што да се пофали кога е во прашање играњето на новите конзолите.

Следното е видео е демонстрација на ова, па затоа може да видите поостри текстури, нови ефекти и помазни перформанси со 60 фрејмови во секунда. Сето ова ќе биде достапно за купување во еден пакет или одделно, ако веќе сте го купиле Crysis Remastered.