CS:GO ги отстрани ботовите од натпреварувачки игри

CS:GO

Со новиот апдејт на играта CS:GO, дојде до значителна промена во конкурентската формат на играње. Ботовите повеќе нема да ги менуваат играчите кои го напуштаат натпреварот.

CS:GO update removes bots and players are baffled | GamesRadar+

Тензии и расправии се појавија во Counter-Strike: Global Offensive заедница, откако беше објавено дека новиот апдејт на играта кој донесе голем број измени, вклучи и една што драстично влијае на конкурентското играње. Накратко – ботовите повеќе нема да бидат дел од натпреварувачката игра во CS:GO.

Кога играч во класичен режим на натпреварување или wingman ќе биде исфрлен од натпреварот или исфрлен од членовите на тимот, тој повеќе нема да биде заменет со бот. Во случај целиот тим да го напушти натпреварот, еден бот ќе се појави на нивно место, но тоа нема да претставува закана за другите. Ботовите, сепак, сепак ќе бидат дел од арената Warmup.

Засега, играчите се поделени на овој потег, а имаше и доста реакции за отстранување на можноста за обележување оружје во натпреварувачка игра, т.н. пингање