Дали некогаш би поминале повеќе од 15 часа во една Dota 2 партија? Има некој што би!

Nemestice Battle Pass

Ние разбираме дека некои играчи навистина сакаат да победат, навистина да ја обожаваат својата омилена видео игра или едноставно да имаат премногу слободно време, но ова е навистина премногу. Имено, неодамна беше добиен натпревар во Dota 2, кој траеше не еден, не два, туку скоро 17 часа!

Оваа исцрпувачка игра се одвиваше во новиот мод Nemestice, кој се појави заедно со новиот Battle Pass. Натпреварот траеше 16:50:31 (16 часа, 50 минути и 31 секунда) и резултатот во убиствата беше 64 спрема 278! Dire Anti-Mage има најмногу убиства – 99, а Radiant Ricky има најмногу голд – 98.000!


rur.rs

Зошто оваа забава траеше толку долго? Причината е неочекувана грешка што ги спречи играчите да ја завршат играта. Како и да е, бидејќи ниту еден тим не сакаше да загуби, играчите беа тврдоглави, па решија да останат на мечот се додека е потребно за победа. Следуваше 17-часовен Dota 2 маратон.

На крајот победи тимот на Dire.