Добивме нов стори трејлер за хорор авантурата Chernobylite

Chernobylite

All In! Games и The Farm 51 објавија нов трејлер за хорор авантурата за преживување Chernobylite, чија верзија Early Access е достапна на компјутер веќе некое време.

CHERNOBYLITE Gameplay Demo (Open World Survival Horror Game 2019) - YouTube

Новиот трејлер за приказни е посветен на Татјана, свршеницата на главниот протагонист Игор, која исчезна 30 години порано под мистериозни околности, а чие исчезнување е и главната причина за враќањето на Игор во Забранетата зона. Што очекува нашиот херој во областа покриена со зрачење, видете подолу.

Чернобил е сè уште во фаза на Early Access. Во текот на јули, се очекува да биде објавена и неговата верзија за компјутер, како и да дојде во конзолите PS4 и Xbox One. Исто така, планирани се верзии за сериите PS5 и Xbox, и тие треба да се појават во продажба подоцна оваа година.