Doom 3 ќе ги однесе гејмерите на PlayStation во VR средина

DOOM 3

Doom 3 за Playstation наскоро ќе отиде на едно ниво погоре благодарение на верзијата поставена во виртуелната реалност.

Doom 3 VR Mod Coming To Oculus Quest

По верзијата за компјутер, Doom 3 VR пристигнува и на платформите на PlayStation. Поточно, играта доаѓа веќе на 29 март кога ќе биде достапна за PSVR било да е тоа за PS4 или PS5. Одење на Марс на тој начин ќе добие нова димензија на страв и акција, со последниот елемент дополнително адаптиран и за контролорот Aim.

Самата кампања ќе биде придружена со проширување на Resurrection of Evil и The Lost Mission, а уништувањето на непријателите во клаустрофобичните средини ќе биде уште понапнато благодарение на новите текстури, засенчувачите и звучните ефекти. Бидејќи станува збор за VR игра, тие ќе можат да peиркаат зад sидовите и да го усогласуваат оружјето за да ја отстранат заканата што е можно поефикасно. Информациите за здравјето, оклопите и муницијата сега ќе бидат пренесени на посебен уред што го носиме на зглобот, а исто така постои и можност за ротирање за 180 степени за полесно да го добиеме срцев удар и да ја отстраниме заканата што доаѓа од задната страна.