Dota 2 Aegis of Champions и Baby Roshan доаѓаат во март

TI 10

Ако сте го достигнале нивото 1000 или 2000 на TI10 Battle Pass, копијата на познатиот трофеј Aegis of Champions и Baby Roshan треба да стигнат на вашиот праг во март.

Корисникот на Reddit u/trololonya ја објави содржината на е-меилот што го доби од CMD Vault, официјалната услуга што се занимава со испорака на сите награди на Dota 2 Battle Pass. Е-меилот побара од корисникот да ја потврди адресата и дадени информации за очекуваниот датум на испорака. Разбирливо, овој датум отстапува од очекувањата, како резултат на сегашната пандемија COVID-19. Така, датумот на испорака беше преместен од јануари во март 2021 година.


credit: rur.rs

Репликата Aegis of Champions е специјална награда што се доделува на сите играчи кои ќе достигнат над нивото 1000 на Battle Pass. Пет пати помал од оригиналот, овој легендарен трофеј се појави во 2015 година, во времето на шампионатот TI5.

Baby Roshan е минијатурна статуа на славниот “rаid-boss” во Dota 2, Roshan, подарена на сите играчи кои ќе достигнат над нивото 2000.

Минатата година Battle Pass го сруши сопствениот рекорд од 40 милиони долари. TI10 е одложен за оваа година (август 2021), така што ова ќе биде првпат играчите да ги добиваат овие награди пред самиот меѓународен натпревар.