Dota 2 официјално го престигна CS: GO по бројот на истовремени играчи

Nemestice Battle Pass

Покрај игрите како PUBG, и од неодамна Apex Legends, Dota 2 и CS: GO секогаш стојат рамо до рамо на врвот на списокот на играчи на Steam. Синоќа Dota 2 забележа нова победа, со 711.446 симултани играчи.


rur.rs

Во однос на бројот на вкупни играчи, Counter Strike сепак го зазеде првото место со околу 782 илјади играчи, во споредба со 734 на Dota. Со скоро двојно повеќе играчи, на третото и четвртото место се најде PUBG во Apex Legends.

Следејќи ја статистиката од 2012 година, на овој компаративен графикон можете да забележите раст и пад на бројот на играчи на Dota 2 и CS: GO. CS: GO е обележано со сино, а Dota 2 со зелена боја. Врвот на вкупниот број играчи за Dota 2 е 1.291.328, а за Counter Strike 1.305.714.


rur.rs

Бројот на симултани играчи на Dota2 во изминатите 24 часа веројатно скокна заради новиот настан во Nemestice и Battle Pas, како и поради големото финале на квалификациите за NA и SEA за ТI 10.