ЕА негираше имплементација на реклами во своите игри

EA

Пред неколку дена, од Axios се појави извештај, во кој се споменува дека компании како ЕА потпишале договор со рекламната компанија Simulmedia, за да вклучат голем број реклами во разни игри. Сепак, компанијата што стои зад FIFA издаде соопштение со кое ги негира овие информации.

Во интервју за PC Gamer, претставник на компанијата негираше каква било врска со Simulmedia и каков било план за спроведување реклами во нивните игри. Ова се коментира:

„Откако неточни извештаи сугерираа дека сакаме да воведеме реклами во „телевизиски стил“ во нашите игри, сакавме да разјасниме дека рекламирањето на игри на конзолата не е нешто што го гледаме во моментов, ниту пак имаме потпишано договори за имплементација. Создавањето на најдобро можно искуство со игри останува наш приоритет.“

Во оригиналниот извештај се споменува дека овие реклами ќе бидат вклучени во разни игри, со тестови спроведени на SMITE и дека играчите ќе бидат наградени во играта. Сега, по неодамнешните изјави за ЕА, се чини дека Simulmedia може да се оддалечи од игрите со конзоли и да продолжи на слободниот и мобилниот пазар.