Faze Clan организира свој Valorant турнир

Faze Clan

Добро познатата американска спортска организација FaZe Clan објави нов Valorant Invitational, која тие ја организираат во соработка со Verizon и Nissan. 16 екипи од Северна Америка ќе се натпреваруваат за масивна сума од 50.000 долари. Четиридневниот турнир започнува во четврток, 6 август, само два дена по почетокот на Valorant Act 2.

Во новиот Valorant турнир ќе учествуваат 16 екипи, од кои е познат само тимот на Faze Clan. 11 екипи ќе бидат дистрибуирани врз основа на резултатите од претходните турнири, додека последните 4 ќе учествуваат преку отворени квалификации. Турнирот е веднаш зад аголот, што значи дека наскоро ќе бидат откриени сите 16 екипи.

Победниците од целиот натпревар ќе освојат импресивни 25 000 долари, второ место 15 000 долари, трето 7.500 долари и четврто 2.500 долари.

Сите дополнителни информации за турнирот можат да се најдат на официјалната веб-страница на Faze Clan.