Филмот Uncharted се одложува за 2022 година

Uncharted

Sony не сака да ризикува брзајќи ги своите филмови во кино салите, па затоа ја одложија премиерата на филмската адаптација на Uncharted за 2022 година.

Филмската индустрија е во огромна загуба заради пандемијата на COVID-19 и ретко кога студио лесно лансира филмови според утврдените датуми. Новиот филм за Џејмс Бонд беше одложуван веќе три пати , а следеше и нов бран на одложувања што ги погоди филмовите Ghostbusters: Afterlife, Morbius, Cinderella и многу други

Меѓу одложените беше и филм што се чека со години – адаптација на акционата игра Uncharted. Првиот филм во серија игри во продукција на Sony веќе не се очекува оваа година, но неговата премиера е закажана за 11 февруари 2022 година.

Филмот Uncharted досега имаше низа пречки и тешкотии, како да е прогонуван. Најмалку пет различни писатели работеа на сценариото, а тројца режисери се сменија. Снимањето заради распоредот на актерите започна дури во 2020 година, а потоа Антонио Бандерас се зарази со короната, па сè беше привремено прекинато. Сепак, снимањето беше завршено и доцнењето не се должеше на производството, туку исклучиво на моменталната неповолна состојба за филмската индустрија.