Големи промени во Watch секцијата на Дота 2

Dota 2

Оваа недела започнува DPC Winter Season 2021 и со неа започнуваат шест последователни недели исполнети со Dota 2 акција.

За да надоместат на нивното отсуство во Dota 2 про-сцената, девелоперите од Valve го подобрија искуството за гледање и следење на сцената. Секцијата „Watch“ сега има сеопфатен распоред и ви ги прикажува тековните пласмани на тимот. Брзо ќе добиете слика за тоа како стојат работите и кои игри се случуваат во моментот и каде да гледате. Исто така, ќе можете да ги следите вашите омилени тимови за да бидете сигурни дека никогаш нема да пропуштите некој од нивните натпревари. Ажурирана е и апликацијата DPC (iOS и Android) за да можете  да ги следите новите лиги и тимови и таму.

Ако подолго време ја следите професионалната Dota 2 сцена, ќе знаете дека има неколку начини како да навивате за вашите омилени тимови. Во следните недели ќе можете да ги поддржувате вашите омилени тимови со купување пакети со содржини кои содржат ефекти во играта, спрејови, емоџис, лоадинг скринови и (се разбира) chat-wheels од вашите омилени тимови. Оваа содржина доаѓа директно од самите тимови и тие испраќаат одлична содржина која можете да ја преземете на вашиот акаунт.

А доколку сакате да гледате на друго место, еве неколку линкови препорачани од дечките од Valve:

Southeast Asia

EN: https://www.twitch.tv/pgl_dota2
CN: https://www.douyu.com/19002
RU: https://www.twitch.tv/dota2mc_ru
PT: https://www.twitch.tv/dpclive_pt
ES: https://www.twitch.tv/dpclive_es

West Europe

EN: https://www.twitch.tv/dreamleague
CN: https://www.huya.com/660118
RU: https://www.twitch.tv/dota2mc_ru
PT: https://twitch.tv/btsbrasiltv
ES: https://www.twitch.tv/clarogamingperu

East Europe

EN: https://www.twitch.tv/esl_dota2
CN: https://www.huya.com/476318
RU: https://www.twitch.tv/dota2mc_ru
PT: https://twitch.tv/btsbrasiltv
ES: https://www.twitch.tv/clarogamingperu

North America

EN: https://twitch.tv/beyondthesummit
CN: https://douyu.com/1701512
RU: https://twitch.tv/dota2ruhub
PT: https://www.twitch.tv/btsbrasiltv
ES: https://www.facebook.com/4DEsports

South America

EN: https://www.twitch.tv/ogadotapit
CN: https://www.douyu.com/3987014
RU: https://www.twitch.tv/dota2ruhub2
PT: https://www.twitch.tv/btsbrasiltv
ES: https://www.facebook.com/liveesports.gg

China

EN: https://www.twitch.tv/pwrdesports1
CN: https://dpc.pwesports.cn/
RU: https://www.twitch.tv/dota2mc_ru
PT: https://www.twitch.tv/pwrdesports4
ES: https://www.twitch.tv/pwrdesports3