HBO официјално го одобри на снимањето на серијата The Last of Us

The Last of Us

HBO официјално го одобри снимањето на серијата базирана на серијалот видео игри The Last of Us, а креаторот Нил Друкман е тој што ќе работи на адаптацијата.

На почетокот на оваа година, ја слушнавме веста дека The Last of Us ќе добие адаптација во форма на ТВ серија. Сега е 100% официјално и потврдено затоа што HBO го нарача снимањето на првата сезона. Тие очигледно не беа обесхрабрени од просечната оценка на корисниците за вториот дел од играта на Metacritic.

Како што е најавено, сценариото ќе го креира креаторот и креативен директор на играта Нил Друкман, а извршен продуцент на проектот ќе биде Крег Мазин, кој ја создаде минатогодишната мини-серија Чернобил. Филијалата на Sony, PlayStation Productions, исто така, ќе биде задолжена за производство, за што ова ќе биде прва серија според една марка од каталогот на игри на PlayStation.

Според претходните информации, приказната во првата сезона ќе ја следи првата игра, а серијата ќе биде единствената адаптација на приказната до понатамошно известување, односно нема да го добиеме споменатиот филм пред Sony и HBO да постигнат договор за снимање на серијата.