Инфернал скинови за уште 3 нови LoL шампиони

Инфернал скинови

Riot Games најави 3 нови инфернал скинови за Karthus, Vel-Koz i Kennen со инфернал тематика. Фановите ке можат да уживаат во овие огнени скинови за 3 недели.

Инфернал колекцијата е отворена уште во 2010 година кога во играта беше додаден Infernal Mordekaiser. Од тогаш оваа колекција има преку 19 скинови.

Како што ни кажува самото име на колекцијата, скиновите се со огнена естетика. Сите ефекти, анимации и магии имаат огнени додатоци, кој се направени да изгледаат доста имресивно.

Заедно со овие Инфернал скинови, во пачот 10.14 беше најавен и Conqueror Nautilus. Riot го пушта овој скин како прославување на Spring Split 2020. Исто така 25% од собраните приходи од скиновите ќе одат во буџетот за награди за победниците на Spring Split како што се  All Knights, Cloud9, T1.