Каде ќе заврши SumaiL по напуштањето на тимот OG?

Сид „SumaiL“ Хасан се наоѓа во непријатна позиција. По помалку од шест месеци со OG, играчот е повторно без тим.

Застрашувачкиот мидер беше несериозно отпуштен од организацијата по само шест месеци. Иако OG има еден од најтрофејните ростери во историјата на Дота 2, тимот во последно време има променливи резултати. Тимот дебитираше на импресивен начин со доминирање низ европски квалификации на ESL One Los Angeles Major, но оттаму формата им падна.

SumaiL officially joins OG's Dota 2 roster | Dot Esports

Зошто SumaiL беше ослободен од OG?

Иако не е јасно што точно довело до отстранување на SumaiL од тимот на OG, при што организацијата не понуди објаснување надвор од фактот дека Себастијан „Ceb“ Дебс се враќа од пензија за да го заземе своето место. Неговото отстранување би можело да се должи на логистичките проблеми предизвикани од забраните за патувања, транзицијата во кери улога или меѓучовечките проблеми помеѓу SumaiL и неговите соиграчи.

Без SumaiL, списокот на OG’s Dota 2 вака изгледа:

Јеик „MidOne“ Наи Женг
Топијас Миика „Topson“ Таавицаинен
Себастијан „Ceb“ Дебс“
Мартин „Saksa“ Саздов
Јохан „N0tail“ Сандштајн

Секако, едно е сигурно. SumaiL се уште не е завршен со  Dota 2

На само 21 година, тој треба да има барем уште неколку години во него. Има многу малку екипи кои нема да имаат корист од тоа да го додадат како мидер или кери, што го поставува следното прашањето, за кој тим ќе игра SumaiL следно?

Постојат многу можни тимови на Dota 2 за SumaiL

Најлогичното место може да биде CR4ZY. Северноамериканскиот состав, воден од поранешниот соиграч на SumaiL, Куртис „Aui_2000“ Линг, генерално одлично настапуваше во текот на целата година, но има празно место на својот список во позиција кери. SumaiL веројатно може да влезе во тој тим и да има непосредно влијание.

Друг поранешен соиграч со кој би можел повторно да се соедини е Клинтон „Fear“ Лоомис. Во моментот Fear игра за Business Associates, кои немаат мидер од април. Повремено на позицијата е поставен Џеки „EternaLEnVy“ Мао , но EternaLEnVy е кери никогаш не се снаоѓал добро на позиција мид. Business Associates би можеле да го достигнат следното ниво со додавање на SumaiL.

Друга можност ќе биде формирање на нов тим. Околу објавувањето на претстојните регионални лиги, голем број организации влегоа во Dota 2, вклучувајќи Cloud9, CR4ZY и Infinity Esports. Ова укажува на тоа дека организациите се љубители на овој нов формат, и додека многумина всушност се повлекоа од Дота 2 во последните неколку месеци, работите може да се вратат кога плановите за лиги ќе станат поконкретни.

Како опција исто е и Quincy Crew. Додека SumaiL всушност имаше краток престој во тимот, тој ќе мора да го натера тимот да го отпушти моменталниот мидеr Квин „CCnC“ Калахан или неговиот сопствен брат Јавар „YawaR“ Хасан. Фановите веќе долго време се заинтригирани околу идејата за SumaiL да се здружи со неговиот брат, но сега се чини дека не е вистинското време за тоа.

Дали SumaiL би можел повторно да се обедини со Evil Geniuses?

Последна опција е и враќањето во Evil Geniuses. Проблемот е што SumaiL не беше отстранет од EG без причина. Тимот се реши да го испушти после четири години и никогаш јавно не ја обелоденија причината. Математиката секако се смени од септември на начин што може да ја натера организацијата да му даде втор изглед, но ако поранешните соиграчи Андреас Франк „Cr1t-„ Нилсен, Тал „Fly“ Аизик и Артур „Arteezy“ Бабаев не сакаат тој да се врати назад, тоа ќе ја затвори вратата за секаков вид разговори за повторно обединување.

Не е тајна дека успешните тимови се подготвени и способни да ги стават настрана меѓучовечките проблеми ако пронајдат успех во играта. Поради тоа, многу добро може да се случи враќањето на SumaiL во Evil Geniuses.

Регионалните лиги најверојатно ќе започнат во септември или октомври 2020 година, и се очекува пред нивниот почеток SumaiL веќе да има одбрано тим каде што ќе ја продолжи својата кариера

.