Konami планира голем кам-бек на Metal Gear Solid и Castlevania

konami

Konami, се чини, ќе му даде на некој друг да се грижи за франшизата Metal Gear Solid и Catlevania. На крајот на минатата неделата излегоа вести дека Konami ја дал лиценца за Silent Hill на едно јапонско студио кое требаше да работи на ново продолжение на серијата. Овој извештај се совпадна со претходните обвинувања дека Конами планира да ја нарача својата голема франшиза и да му ја даде на друго студио за да направи нова игра што Конами на крајот би ја објавил како своја.

Metal Gear Solid and Castlevania Revivals Reportedly in the Works

Според најновите информации, Konami планира да направи слична работа со своите други франшизи, пред се игрите како Metal Gear Solid и Castlevania. Според овие обвинувања, се чини дека навистина ќе има нови игри на MGS и Castlevania, но не толку брзо. Можните аранжмани за аутсорсинг штотуку започнаа, па објавувањето на овие игри е далеку. Исто така, чекаме официјална потврда дека Konami навистина se одлучил за овие потези, а засега нема официјални информации. Се погласно се зборуваше дека Konami е разочаран од неуспехот на игрите како што се Metal Gear Survive и Contra: Rogue Corps, така што овој потег беше донекаде очекуван. Но, останува да видиме на што точно ќе донесе тоа, а првите навестувања за тоа треба да бидат новостите поврзани со новата игра на Silent Hill.