Little Nightmares 2 е продаден во над милион примероци

Little nightmares

Како што стојат работите, Little Nightmares 2 се на добар пат да го реплицираат успехот на одличниот прв дел, па дури и да го надминат.

Можеби никогаш нема да го погодите тоа, но серијата Little Nightmares досега ја играле повеќе од пет милиони играчи. Од тоа беа продадени четири милиони примероци од првиот дел, додека вториот дел, кој излезе пред еден месец, успеа да продаде повеќе од милион примероци во тој период. За споредба, на првиот дел му требаше една година за да се достигне таа бројка.

Little Nightmares 2 на тој начин станаа најуспешната серија на европскиот огранок на Bandai Namco. Затоа, не е ни чудо што тие веќе се нафатија да прават планови за во иднина. Сè уште не е потврдено дали тие вклучуваат Little Nightmares 3, но едно е сигурно – идните игри од таа серија повеќе нема да ги води тимот одговорен за првите два игри, бидејќи тие сега имаат нов сопственик и работат на сосема нов проект.

Little Nightmares 2 моментално може да се игра на платформите PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S, PC и Nintendo Switch. Исто така, вреди да се напомене дека верзиите на следната генерација на играта (PS5 и Xbox Series) сè уште не се појавија.