Lords of the Fallen 2 е повторно во развој – по трет пат

Lords of Fallen

Сагата со несреќниот проект наречен Lords of the Fallen доби нов тек. Играта се развива, по трет пат со нов дивелопер.

Краток потсетник за сагата на продолжението на играта Lords of the Fallen… Се врати во 2014 година, кога по успехот во тогаш сe уште новиот поджанр soulsborne , Lords of the Fallen доби зелено светло за да продолжи. Сепак, до 2017 година, играта не излезе од концептна фаза, а потоа тимот за развој на CI Games ја даде на друго студио за да можат да го откажат целиот претходен напредок и да започнат со развој од нула. Кон средината на 2019 година, CI Games ја прекинаа соработката со тоа студио затоа што не беа задоволни од квалитетот на нивната работа и играта беше вратена на самиот почеток.

Денес беше објавено дека Lords of the Fallen 2 започнува од нула по трет пат, кај трет развивач. Играта му припадна на тимот за развој на Hexworks, кој има канцеларии во Барселона и Букурешт, а работи на овој проект веќе половина година. За сега, се споменува дека вториот дел ќе биде потемен во својата фантастична тема и ќе биде поверен на предизвикувачкото искуство на борба што го ценат fansубителите на игри со душа.

Играта сега е во развој за PC, PlayStation 5 и Xbox Series S / X.