Microsoft Flight Simulator доаѓа на Xbox X/S конзолите следното лето

Microsoft

Microsoft објави дека нивната фантастична симулација на летaње, Microsoft Flight Simulator ќе слета на конзолите Xbox Series X/S следното лето.

All 341 photorealistic cities in Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator ќе стане достапен за конзолите Xbox Series X и S некаде во текот на летото 2021 година, беше објавено  на доделувањето на Game Awards. Најавена е одлична симулација на летање што користи сателитски снимки од целата планета за конзолите Xbox со нов трејлер во резолуција од 4K, но малку е нејасно дали навистина ќе работи во 4K или овие материјали се користат само за промотивни цели.

Имено, MFS е една од најсложените игри на компјутерот, па дури и најмоќните конфигурации, трипати поскапи од конзолата Xbox Series X, се борат со играње со поголема резолуција. Сепак, логично е да се очекува дека верзијата Xbox нема да има ултра квалитетна графика како онаа за компјутерот, така што резолуцијата сепак може да остане на 4K со малку пониски графички детали.

Во секој случај, ќе биде интересно да се види како тимот го пренесува летањето на контролор. Microsoft Flight Simulator во верзијата за компјутер веќе поддржува играње со контролорот, но само за релаксирачко летање, бидејќи за вистинска симулација сепак треба да користите серија кратенки на тастатурата.