Многу веројатно дека нема да видиме нова Star Wars игра оваа година

Electronic Arts објави дека нема да прикажува нови игри од серијата Star Wars следната недела на EA Play.

EA Play Live - Join us for a World of Play - Official EA Site

Новите игри од далечна, далечна галаксија се уште се далеку, далеку од спремни за објавување. Следната недела, Electronic Arts ќе ја одржи презентацијата на претстојните игри како дел од EA Play шоуто, но тие веќе потврдија дека нема да има проекти на Star Wars меѓу тие игри.

И со оглед на тоа што веќе зачекоривме во втората половина на годината, исто така е малку веројатно дека ЕА ќе започне нови игри на Star Wars во текот на 2021 година. Само што е краток тој период помеѓу објавувањето и лансирањето за тоа да се случи.

Се разбира, Electronic Arts веќе не е единствената компанија што работи на игри на Star Wars, но другите не се поблиску до лансирање на идните игри на тој универзум. Знаеме дека се развива ново поглавје од tar Wars Jedi: Fallen Ordera, а со месеци се зборуваше дека доаѓа Star Wars: Knights of the Old Republic 3.

Сепак, ништо од ова нема да биде објавено следниот четврток на EA Play. Исто така претходно беше потврдено дека ниту една презентација нема да има игри од сериите Mass Effect и Dragon Age.