MotoGP 21 се најавува како најреална симулација за тркање

motogp

За два месеци, новиот MotoGP 21 ќе пристигне за сите тековни конзоли и компјутери. Ја најавуваат како најреална симулација од кога било досега.

По неколку подпросечни изданија, серијата MotoGP малку се подобри во 2020 година, а двоецот Milestone и Dorna Sports се надеваат дека ќе продолжат со исто темпо со MotoGP 21. Најавено е дека играта ќе пристигне за PC, PS5, PS4 , XSX / S, XBO и Switch на 22 април оваа година.

Тоа ќе биде реална трка со мотори, пореална од кога било досега! Така барем стои во официјалното соопштение. Во режим на кариера, повторно ќе мора да се грижиме за нашиот тим, колку и за резултатите од самата трка. Опциите за истражување и развој ќе бидат продлабочени и ќе има повеќе начини да се среди изгледот и на возачот и на возилото.

Но, вистинските вести не очекуваат зад управувачот, односно на патеката. Во MotoGP 21, кога ќе паднеме, нема автоматски да се вратиме на патеката, туку ќе биде воведена секвенца во која треба да станеме, да дојдеме до мотоциклот и да се вратиме на патеката што е можно поскоро. Значи, ќе мора да гледаме како возиме, особено затоа што се воведуваат долги казни, за прв пат во серијата. Покрај тоа, сега поголем фокус ќе биде ставен и на следење на температурата на сопирачката.

Првиот MotoGP на конзолите PlayStation 5 и Xbox Series X ќе има динамична резолуција што ќе достигне до 4K, а перформансите треба да бидат на стабилни 60 слики во секунда. За разлика од верзиите PS4 и XBO, третманот од следната генерација ќе може да се види во понапредно осветлување и побрзи оптоварувања. Theе се зголеми и лимитот на играчи за трки преку Интернет, во кои сега ќе можат да учествуваат до 22 возачи.