Најголемите PS4 и PS5 игри за 2021

2021

2020 конечно заврши. Од оваа гледна точка, не изгледа дека ниту 2021 година ќе биде многу подобра. Но, барем имаме видео игри. Да не беа виртуелните пиштоли и автомобили, веројатно поголемиот дел од оваа година ќе го поминевме читајќи книги.

Бидејќи видео игрите се единствената работа на која можеме со сигурност да се ослониме, решивме дека би било убаво да ги заокружиме највозбудливите игри PS4 и PS5 од 2021 година.

Hitman 3

Hitman 3

 • Датум на објавување: Јануари 20, 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Returnal

Returnal

 • Датум на објавување: Март 19, 2021
 • Платформи: PS5

Kena: Bridge Of Spirits

Kena: Bridge of Spirits
 • Датум на објавување: Q1 2021
 • Платформи: PC, PS4, PS5

Horizon Forbidden West

Horizon zero dawn

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS4, PS5

Gran Turismo 7

Gran Turismo
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5

Guilty Gear Strive

null
 • Датум на објавување: April 6, 2021
 • Платформи: PC, PS4, PS5

Nier Replicant

Nier Replicant

 • Датум на објавување: April 23, 2021
 • Платформи: PC, PS4, Xbox One

Mass Effect: Legendary Edition One

Mass Effect

 • Датум на објавување: Spring 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Deathloop

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5

Far Cry 6

Far Cry 6
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

God Of War: Ragnarok

God of War: Ragnarok

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5

Hogwarts Legacy

Hogwarts

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Ghostwire: Tokyo

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Gotham Knights

gotham knights
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC

Stray

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS4, PS5, PC

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition

Witcher 3
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, Xbox Series X/S

GTA 5: Next-Gen

GTA 5 Чикаго
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, Xbox Series X/S