Најочекуваните PC игри за 2021

PC игри 2021

Од Mass Effect до Halo Infinite, до Far Cry 6 и пошироко, тука се сите најголеми игри што доаѓаат на PC во 2021 година.

2021 година изгледа како веќе да има намера да го искористи моментумот на 2020 година и има редица свои игри што се редат за да започнат во текот на оваа година. Иако не можеме сеуште да кажеме дали овие игри всушност ќе бидат добри, секако можеме да ги погледнеме најочекуваните наслови. Еве список со сите најголеми игри за компјутер што излегуваат во 2021 година, наведени по редослед на објавување.

Hitman 3

Hitman 3

 • Датум на објавување: Јануари 20, 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

The Medium

Xbox Series X

 • Датум на објавување: January 28, 2021
 • Платформи: PC, Xbox Series X/S

Kena: Bridge Of Spirits

Kena: Bridge of Spirits
 • Датум на објавување: Q1 2021
 • Платформи: PC, PS4, PS5

Guilty Gear Strive

null
 • Датум на објавување: April 6, 2021
 • Платформи: PC, PS4, PS5

Nier Replicant

Nier Replicant

 • Датум на објавување: April 23, 2021
 • Платформи: PC, PS4, Xbox One

Mass Effect: Legendary Edition One

Mass Effect

 • Датум на објавување: Spring 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Deathloop

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5

Halo Infinite

Halo

 • Датум на објавување: Fall 2021
 • Платформи: PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Far Cry 6

Far Cry 6
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Hogwarts Legacy

Hogwarts

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC

Everwild

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Resident Evil Village

Village
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Ghostwire: Tokyo

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PC, PS5

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Gotham Knights

gotham knights
 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Scorn

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: Xbox Series X/S, PC

Senua’s Saga: Hellblade II

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: Xbox Series X/S, PC

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC

Stray

 • Датум на објавување: 2021
 • Платформи: PS4, PS5, PC