Нејмар стана амбасадор на PES серијалот

Познатиот бразилскиот фудбалер Нејмар, можно е да биде новото лице на насловната страница на новата игра од серијата eFootball PES.

Официјалното откривање на овогодинешното издание на eFootball PES се очекува утре, 21 јули. Но, денес веќе е откриено кој е новиот амбасадор во серијата на Конами. Тоа ќе биде бразилскиот фудбалер Нејмар, моменталниот играч на PSG.

Brazilian Superstar Neymar to Bring Trademark Tekkers to Pro Evolution Soccer - Kaiju Gaming

Титулата на PES амбасадор е поврзан со промоција на игри од серија PES, а по правило, амбасадорите се појавуваат на насловните страници на eFootball PES. Затоа, веројатно е дека следниот PES може да го има Нејмар на насловната страница, и ова не би било првпат откако Нејмар беше главното лице на насловната страница на PES 2016.

Вреди да се напомене дека Конами нема партнерство со клубот на Нејмар, освен ако вакво нешто не е во подготовка и сè уште не е објавено. Но, кога беше на насловната страница во 2015 година, тој го носеше дресот на репрезентацијата на Бразил, а не неговиот клуб. Исто така вреди да се спомене дека партнерството на Конами со Барселона во 2019 година беше договорено за три години и сè уште не е познато дали е обновено. Можеби Нејмар е нивниот план Б во случај да го загубат партнерството со Барселона.

Во секој случај, Нејмар ќе ја добие своја Iconic Moment Series во PES 2021, а утре ќе видиме дали тој ќе стане заштитно лице на PES 2022.