Netflix потврди дека додаваат игри за мобилни телефони на своите претплати

Netflix

Минатата недела се шпекулираше дека Netflix ќе ја прошири претплатата за видео игри, а сега стана и официјална. Во обраќањето до инвеститорите, Netflix го рече следново:

„Ние гледаме на игрите како нова категорија, слично како што сме прошириле да снимаме оригинални филмови, серии и друга содржина. Игрите ќе бидат вклучени во претплатата на Netflix, без дополнителни трошоци, покрај филмовите и сериите “.

Но, гласините дека Netflix сега ќе стане конкурент на Xbox Game Pass и слични услуги за претплата на игри сè уште се празни. Имено, Netflix наведува дека на почетокот, нивната претплата ќе вклучува првенствено игри за мобилни уреди.

Можно е еден ден претплатата да вклучува игри за конзоли (или можеби компјутер), но засега ќе им конкурира на услуги како Apple Arcade и Google Play Pass.

„Сметаме дека е време да дознаеме повеќе за тоа како нашите претплатници ги ценат видеоигрите.“ – заклучија во Netflix.