Netlix можно е да направи серија од играта Dragon Age

Судејќи според неофицијални информации, Netflix сака да направи уште една адаптација на познатата серија видео игри Dragon Age.

Dragon Age Netflix Series Reportedly in Development - IGN

Netflix ja гледа иднинаta во видео игрите и приспособувањето на игрите во серии и филмови – тој дел веќе го знаеме. Она што е ново е веста дека покрај Resident Evil, Assassin’s Creed и Tomb Raider подготвуваат адаптација на уште еден бестселер од светот на видео игрите – серија наречена Dragon Age.

Информациите засега се неофицијални – ги пренесува порталот Giant Freakin Robot, но не би биле изненадени ако се точни. Сепак, не е познато дали тоа ќе биде играна серија или анимирано дело. Со оглед на тоа дека Dragon Age има змејови, магија и други елементи на фантазија, поверојатно е дека можеме да видиме анимирана адаптација.

За Electronic Arts и BioWare, овој вид на соработка дефинитивно ќе биде од корист. Како што неодамна слушнавме, новата игра на Dragon Age најверојатно нема да se заврши до 2023 година, а серијата би можела да направи добра промоција.