Новиот експлозивен карактер Fuse доаѓа во Apex Legends

Apex

Нов лик доаѓа во Apex Legends во Сезона 8, а сега знаеме многу повеќе за неговите способности, благодарение на новиот трејлер. Оваа легенда е експерт за експлозиви, и неговиот комплет е многу дизајниран да одговара на таа специфична намена. Подолу ги имаме целосните детали за комплетот.

Apex Legends' season 8 patch notes: Fuse, Repeater, Kings Canyon update -  Polygon

Прво, Fuse има пасивна способност наречена Grenadier што му овозможува да постави дополнителна граната по слот за залихи. Неговата роботска рака, исто така, му овозможува да пука со гранати побрзо, подалеку и попрецизно од другите легенди. Неговата тактичка способност, Knuckle Cluster, е касетна бомба која располага со голем број мали бомби што експлодираат во воздухот. Конечно, неговата крајна способност е The Motherload, мортар што бомбардира голема површина во ѕид од пламен.

Во однос на тоа каде тој се вклопува во постоечката мета, Fuse се чини дека е многу ориентиран лик, сличен на омилените како Bangalore и Wraith. Неговите способности ќе му овозможат брзо исфрлање или спасување на заробена екипа. Сепак, неговите експлозиви исто така може да се користат како одбрана од страна на стратешките играчи, особено во соработка со повеќе ориентирани кон одбраната легенди како Wattson or Gibraltar.

Apex Legends Сезона 8: Mayhem започнува денес. Неодамнешното протекување се чинеше дека укажуваат на тоа дека battle royale игра наскоро ќе дојде на Nintendo Switch, но тоа сеуште не е потврдено.