Новиот Football Manager 2021 доаѓа на крајот на годинава

football manager

Девелоперите на Football Manager 2021, Sports Interactive во последно време се тивки за статусот на нивната најуспешна игра. Директорот на студиото, Мајлс Јакобсон излезе со изјава со која кое се потврдува дека новите игри на Football Manager сеуште доаѓаат оваа година.

Инвеститорот се прилагодуваше на предизвиците на работа од дома, а исто така се влијаеше и на самиот спорт, при што распоредот се менува и плановите за нови сезони сè уште се во флуктација. Ова ги забави работите малку, природно, но не премногу.

„Она што можам да го потврдам денес е дека, и покрај сите проблеми што се случуваат во светот, ќе има нови игри на Football Manager објавени подоцна оваа година“, рече Јакобсон. „Тие ќе бидат доставени малку подоцна отколку што првично планиравме, но тие ќе имаат исклучително силни одлики на функции.

Не е јасно какви карактеристики се решија предходно во годината, или што се смени. Што се однесува до новиот датум на објавување, тоа допрва треба да се објави, но се чини дека декември е најверојатната опција. Скоро секој Football Manager излегуваше кон крајот на октомври или почетокот на ноември, и иако Sports Interactive проба и овој пат да биде исто, тековните случување со вирусот едноставно не им дозволија.

„Потребни се монументални напори да се искористи ова“, додаде Јакобсон. „Флексибилноста што тимот ја покажа во овој период е неверојатна; ние го менувавме обемот, и нагоре и надолу, на речиси неделна основа (и често како резултат на промени во личните околности на луѓето).“

Football Manager 2021 доаѓа на повеќе платформи?

Football Manager 2021 pourrait débarquer sur consoles ! - Oh My Goal

Нема споменување за Football Manager 2021 конкретно, само Football Manager игри, што навестува на повеќе верзии. Во моментот, Football Manager е ексклузивен за персонални компјутери и Mac, но ажурирањето споменува дека Football Manager ќе се лансира на повеќе платформи и конзоли од кога било порано.