Објавена е хорор играта Ghosts, но ќе мора да се игра само по десет часот навечер

Ghosts

Според некое непишано правило, видеоигрите со тешка хорор содржина најдобро се доживуваат кога ќе се стемни – така од околу десет часот навечер. Такво е непишаното правило, но еве сега игра која ќе треба да се одигра по 22:00 часот за да се доживее во целост.

Ghosts ќе биде FMV авантура / интерактивен филм во кој ќе ги следиме водителите на ТВ-емисија за истрагата на опседната локација. За нив, ќе донесеме одлуки чии резултати ќе одредат дали овие ликови ќе преживеат или не.

Она што е специфично за оваа игра е терминот – десет часот навечер. Ако ја започнете играта пред тоа, ќе добиете еден вид тест и во случај да го решите, ќе можете да играте само поблага верзија на играта без некои насилни сцени. Ако ја започнете играта по десет часа, ќе добиете пристап до „вистинската“ верзија, со една многу важна „рачка“ – мора да ја завршите на едно седнување затоа што ако се откажете на половина од акцијата, вашите ликови умираат и мора да повторите сè одново.

Ghost е најавен за PC, PlayStation и Xbox конзолите и Nintendo Switch. Треба да излезе на 22 февруари 2022 година.