Објавенa e потребната конфигурација за Battlefield 2042

Техничкото тестирање на Battlefield 2042 ќе започне наскоро, и во таа прилика, хардверските барања за компјутерската верзија протекоа.

Battlefield 2042 Will Use Up to 64 Bots for 128-Player Matches

Battlefield 2042 наскоро ќе ги започне своите први тестови помеѓу 12 и 15 август. Тоа нема да биде отворено за јавноста и ќе биде достапно само за неколку илјади среќни играчи кои ќе се пријават. Но, нема да пропуштите премногу ако не добиете шанса да го направите тоа – во секој случај следува вистинско тестирање – односно отворена бета верзија.

Во секој случај, за ова тестирање го добивме првиот увид во хардверските барања за компјутерската верзија на Battlefield 2042. Бидејќи верзијата за компјутер на играта ќе биде во опсегот на верзии за тековните конзоли (PS5, XSX / S), така барањата ќе бидат малку повисоки од претходните игри на Battlefield, но не премногу.

Еве како стојат работите засега:

Минимална конфигурација:
Процесор: Intel Core i5 6600K или AMD FX-8350
Графика: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti или AMD Radeon RX 560
Меморија: 8 GB RAM меморија
Систем: Windows 10 64-битен
Интернет: 512 kbps или побрзо

Препорачана конфигурација:
Процесор: Intel Core i7 4790 или AMD Ryzen 5 3600
Графика: Nvidia GeForce RTX 2060 или AMD Radeon RX 5600 XT
Меморија: 16 GB RAM меморија
Систем: Windows 10 64-битен
Интернет: 512 kbps или побрзо

Имајте на ум дека ова се барањата за техничкиот тест на Battlefield 2042, а не за неговата конечна верзија. На крајот на краиштата, овие барања може да бидат или пониски или повисоки, но ова се границите на она што грубо можеме да го очекуваме.