Overwatch 2 нема да излезе оваа година, но добивме голем број нови детали од Blizzard

overwatch

Blizzard посвети скоро 40 минути на својот Overwatch 2 на овогодинешниот BlizzCon, и еве што се ни открија за продолжението што нема да го играме оваа година.

Is Overwatch 2 switching to 5v5? Players notice key clues in sequel's  gameplay footage - Dexerto

Како што веќе ни беше кажано, Overwatch 2 нема да се игра во 2021 година. Не добивме прецизен датум на објавување за новата презентација на играта по повод конвенцијата BlizzCon, но добивме неколку други детали.

Откриено е дека две нови мапи ќе пристигнат во Overwatch, лоцирани на локации во Рим и Њујорк. Рим ќе содржи мешавина од традиција и модерно покрај стариот Колосеум и новиот стадион. Њујорк, пак, ќе биде дизајниран во арт деко стил од 1920-тите, а ќе бидат вклучени и некои елементи на научна фантастика.

Исто така, прикажан е претстојниот нов лик Sojourn, Канаѓанка која користи rail пиштол како нејзино примарно оружје. Тоа е карактер што ќе им нанесе огромна штета на противниците, но исто така ќе бара и исклучителна прецизност.

Од Blizzard исто така откриваат како експериментираат со пасивни вештини поврзани класите на карактери. Тенк класата може да има пасивна вештина на намалено одбивање. Демиџ класата ќе има вештина за пасивно забрзување при движење, а супорт класата би имала благо автоматско враќање на енергијата.

Што се однесува до режимите, постојните режими не се 100% загарантирани за Overwatch 2, затоа се наведува дека assoult режимот може да се замени во иднина. Сепак, јасно е дека вториот дел ќе донесе многу нови херој мисии. Овие мисии ќе бида наменети за играчи кои не се заинтересирани за натпреварувачка игра. Преку нив, ќе можете да ги надградувате ликовите, а самите мисии ќе можат да играат со кој било херој. Сите постојни мапи ќе се користат за мисии, а една од интересните работи е што временските услови на картата ќе можат да се менуваат за време на натпреварот.

Треба да се напомене дека мисиите на Hero не се кампања со еден играч што ќе ја има Overwatch 2. Таа кампања ќе се одвива на специјално дизајнирани мапи за кои Blizzard вели дека се огромни. На овие мисии, ќе имаме избор од неколку херои, и сите ќе имаат снимени дијалози и монолози.