PC верзијата на Halo 3 ни доаѓа на 14 јули

Halo

Последната игра од оригиналната трилогија Halo ќе пристигне како PC верзија на 14 јули. Halo 3 ќе биде дел од колекцијата Master Chief, достапна за купување преку Steam и Microsoft Store.

Исто така, ќе биде достапно бесплатно преку услугата за претплата на компјутер Xbox Game Pass за компјутер. Другите игри Halo кои моментално се достапни за играње на компјутер се Halo: Combat Evolution, Halo 2 и Halo: Reach (на кои за брзо ќе им се придружат Halo 3: ODST и Halo 4 , ни ветуваат од 343 Industries). Сите овие игри бараат набавка на колекцијата Master Chief на компјутер и не можат да се купат поединечно.

FPS играта првично излезе во 2007 година. Одличните критики од фановите и солидниот мултиплеер придонесе да Halo 3 стане најпродаваната игра во таа година.

Исто така 343 Industries планира да ја прикаже и  Halo Infinite, најновата игра од колекцијата, подоцна овој месец за време на настанот Xbox Game Studios на 24 јули. Датумот  на објавување на играта е закажан за крајот на 2020 година.