Погледнете како изгледа ремастерот на легендарната Diablo 2: Resurrected

diablo 2

Пред да го играме Diablo 4, кој е многу далеку од излегувањето, ќе се вратиме на времето во вториот дел. Diablo 2: Resurrected ќе биде реместер на легендарната игра, со подобрена графика и звук, но со недопрен баланс и гејмплеј. Ќе ги обедини главната кампања и проширување на Lords of Destruction, а освен на компјутер, за прв пат ќе биде достапен и на конзолите, поточно PS4, PS5, XBO, XSX / S и Nintendo Switch.

Сите вчерашни гласини што се појавија непосредно пред објавувањето беа точни. Играта ќе има крос-платформ напредување , што значи дека играчите ќе можат да се префрлаат од различни платформи и да продолжат да играат таму каде што застанаа. Верзијата за компјутер исто така ќе има поддршка за играње преку контролер.

Графиката ќе биде во 3D, со додадено динамично осветлување, додека звукот е ремастериран за стандардот Dolbi 7.1, но ништо не е повторно снимено. Сите анимации во играта исто така ќе бидат преработени, што значи вкупно 26 минути анимација. Исто така, ќе има опција за префрлување на графиката на старата изведба во секое време.

Играта нема да се промени многу во Resurrected, но ќе има некои мали промени. На пример, ќе има продавница за споделени предмети за сите карактери што ги создавате, како и состав за автоматското „looting“ . Но, второто можете да го исклучите и ако не ви одговара. За оние кои сакаат кориснички модови, добрата вест е дека играта за компјутер ќе поддржува модификации.

Diablo 2: Воскреснатиот ќе излезе некаде во текот на 2021 година и ќе чини 40 евра за компјутер.

По