Познати се учесниците на овогодинешниот Gamescom 2021

Потврдено е дека Gamescom 2021 ќе се одвива целосно дигитално од причини што не треба да се наведуваат. Сега имаме неколку дополнителни детали за настанот, вклучително кои компании што ќе бидат дел од него.

gamescom 2021 | The Heart of Gaming | gamescom

Во официјалното соопштение на својата веб-страница, организаторите ги објавија компаниите што ќе бидат присутни на Gamescom 2021, а тоа се:

– 505 Games

– Activision

– Aerosoft

– Assemble Entertainment

– Astragon Entertainment

– Bandai Namco Entertainment

– Bethesda Softworks

– Electronic Arts

– Gamevil Com2Us Europe

– Headup

– Indie Arena Booth

– Koch Media

– NExT Studios (Tencent Games)

– SEGA Europa

– Tim17

– Thunderful Games

– Ubisoft

– Wargaming

– Xbox

Интересно е што PlayStation повторно не е на списокот, кој ќе го пропушти овој настан уште една година по ред. Истотака го нема ниту Nintendo ниту неколку други големи издавачи, но сепак постои можност некои од нив подоцна да го потврдат своето учество.

Gamescom 2021 ќе се одржи од 25 до 27 август оваа година.