Prince of Persia: The Sands of Time римејкот е одложен за следната година

POP

Само неколку дена пред почетокот на саемот Е3, откривме која игра нема да ја видиме на конференцијата.

Ubisoft официјално потврди дека Prince of Persia: The Sands of Time Remake нема да биде присутен за време на Ubisoft Forward. Ова, за жал, не е единствената лоша вест, со оглед на тоа што Ubisoft уште еднаш ја одложи споменатата игра, овој пат за следната година.

Ubisoft, Ubisoft Pune и Ubisoft Mumbai во соопштението велат дека развојот на играта напредува добро, дека планираат да ја издадат некаде следната година, но дека не се подготвени да споделат какви било нови информации во моментот и дека ќе прими го веднаш штом ќе бидат подготвени.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake wants to introduce a new  generation of players to a game that once defined a genre | GamesRadar+

Prince of Persia: The Sands of Time Remake моментално е во фаза на развој за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S и PC.