Протече каверот и датумот на излагање на новата NBA 2K22

Возбудата околу објавувањето на новата NBA 2К22 полека започува да расте. Но, додека чекаме да пристигнат нови информации, кои се најавени за крајот на овој месец, доверливиот инсајдер 2Kintel ги објави насловната страница и датумот на објавување на NBA 2К22 преку Твитер. Покрај тоа, откриено е и на кои платформи ќе биде достапна играта и беа претставени придобивките што ги очекуваат оние што ќе направат преднарачка на играта.

Како што можете да видите на сликата подолу, се чини дека протечениот лик може да биде наменет за специјално издание на играта, слично на ланското издание на Mamba Edition. Во овој случај, НБА 75-тото јубилејно издание би сочинувала тројца одлични кошаркари. Лево го имаме Карим Абдул-Џабар, од спротивната страна Кевин Дурент, а во центарот на насловната страница Дирк Новицки, три неверојатни легенди на NBA.

Што се однесува до датумот на објавување на NBA 2K22, се чини дека играта ќе пристигне на Xbox сериите X / S, Xbox One, PlayStation 4 и PlayStation 5 на 10 септември 2021 година. NBA 75th Anniversary Edition наводно вклучува NBA 2K22 за старата и новата генерација , плус 100.000 WC.