Излегоа првите слики заедно со нови детали за новата Battlefield

Battlefield 6

Трејлерот е веќе подготвен за новата Battlefield, а тоа го потврдуваат и две слики од екранот што се појавија на интернет, чија потврда за автентичноста ја добивме од реномираниот инсајдер и писател Том Хендерсон.

Имено, Хендерсон во својот препознатлив стил преку Twitter ја потврди автентичноста на овие и не премногу квалитетни слики, кои беа „фатени“ од трејлерот за најава, а на кои од воздухот можеме да го видиме островот над кој беснее бурата и ракетата како лансира од пилотската кабина. Сликите се подолу, па проверете сами за што станува збор.

Патем, Хендерсон уште еднаш потврди дека новото бојно поле ќе се наоѓа во блиска иднина, околу 10 години „нанапред“ и дека во него ќе видиме оружје што веќе постои или се уште е во производство. Исто така, овој инсајдер тврди дека ќе можеме да ја играме целата кампања, која повторно ќе се врти околу борбата меѓу Русите и Американците, во кооперативен режим. Кога станува збор за мултиплеер, неодамна пишувавме за потенцијален battle royale, во кој четири класи ќе имаат различни способности наместо различни оптоварувања на опремата. Како изгледаат сите горенаведени и што навистина ни носи новото бојно поле, треба да дознаеме овој месец.

Battlefield 6 започнува да се продава оваа есен, а наводно ќе го видиме само на платформите PS5, Xbox Series X / S и PC.