Sam Fisher е новиот оперативец во Rainbow Six Siege

Sam Fisher

Ubisoft штотуку објави краток преглед на новиот оперативец за претстојната сезона на Rainbow Six Siege. Се шпекулираше претходно, а сега е потврдено – Sam Fisher ќе му помогне на тимот на Rainbow да се бори против непријателот. Целосното име на следната сезона на споменатата игра на Ubisoft ќе биде Operation Shadow Legacy.

Во краткиот трејлер можеме да видиме дека Sam Fisher држи уред во раката што пука камери на ѕидот. Покрај тоа што служат како уреди за гледање кој се движи таму, тие ќе можат и да пукаат – како што тоа го прави Maestro со неговите камери. Fisher ќе се бори на страната на напаѓачот и ќе биде единствениот оперативец што ќе пристигна во Shadow Legacy. Одамна е познато дека во наредните сезони на Rainbow Six Siege, само по еден оперативец ќе излага затоа што студиото за развој сака да се фокусира повеќе на промените во игра.

Целосен приказ на претстојната сезона не чека на 16 август во финалето на Американската лига. Тогаш треба да добиеме конкретен преглед на новиот оперативец и уште неколку детали за самата сезона.