Сезоната 7 во Fortnite содржи летечки чинии, Superman и виртуелен инфлуенсер

Fortnite

Како што се очекуваше, вонземјани го нападнаа Fortnite островот. Најновата сезона на играта – Chapter 2: Season 7 – се нарекува Invasion и само што започна со научно-фантастична атмосфера, што е голема промена во однос на предисториската тема од минатата сезона.

Меѓу промените се летачките чинии што играчите можат да ги хакираат, а потоа да ги пилотраат, оружје како rail пиштол што може да пука низ конструкции и уред за скенирање, заедно со изработувачки материјал наречен nuts и bolts што им овозможува на играчите да направат класично оружје што претходно беше извадено од игра.

Како и секогаш, најголемата атракција е новата сезона е battle pass, кој воведува голем број ликови во играта за оние што ја купуваат. За сезоната 7 тоа значи Superman (кој ќе биде достапен за отклучување подоцна во сезоната), прилагодлив вонземјанин по име Kymera, двоен агент:  човек / вонземјанин, наречен Joey, и џиновски дроид. Можеби најчудниот додаток е Guggimon, виртуелен инфлуенсер со повеќе од 1 милион следбеници на Инстаграм.

Fortnite Season 7 Battle Pass REWARDS and Invasion trailer - Superman  headlines | Gaming | Entertainment | Express.co.uk

За оние што играат на компјутер, новата сезона ќе вклучува и голем број на визуелни подобрувања што ја ставаат играта на исто ниво со конзолите од следната генерација.