Според познат инсајдер, наскоро на пазарот може да пристигне преносна конзола на Xbox

Новата генерација на конзоли на Microsoft пристигна во ноември 2020 година. Со постигнатиот одличен успех, Xbox Series X е крунисана како една од најмоќните конзоли на пазарот и не заостанува многу зад неверојатната Xbox Series S, која е способна да врти барачки игри и покрај пониските перформанси.

Но, со објавувањето на конзолата Steam Deck на Valve, дојде до последица што ширеше гласини за преносен Xbox, кој ќе биде објавен за неколку години.

По овој повод, славниот Ранд ал Тор 19 беше одговорен за оживување на гласините за преносливиот Xbox преку Твитер откако одговори на твитот на Џеф Груб, каде Џеф рече дека Microsoft ќе жали што не го објави преносниот Xbox, на што Ренд ал Тор одговори со дека сепак постои можност преносниот  Xbox да го видиме за една или две години.

Ова не е измислена гласина, бидејќи многу други гласини навестуваа дека Microsoft планира да го донесе Xbox во светот на преносни конзоли. Но, засега, сè додека ова не стане реалност, со xscreen можеме да ја претвориме нашата Xbox Series S во лаптоп.