TI10 најверојатно ќе прими само 300 фанови

Според најновите информации на шведскиот портал The Local SE, затворените арени и стадиони во Шведска ќе примат само 300 лица до септември 2021 година. Оваа одредба се однесува и на Avicii Арената (првично Globe Арената), која ќе биде домаќин на The International 10 Dota 2 Championship

The International 10 'Dota 2' Tournament Prize Pool Breaks $10 Million

.
Avicii Арената во Стокхолм има над 15.000 места. Сепак, оваа бројка ќе падне на 300 поради новото правило што го ограничува капацитетот на затворените арени и стадиони. Ова значи дека TI10 ќе има само 300 посетители, во случај Valve да реши воопшто да прими публика во живо. Не е познато дали овој број вклучува играчи, коментатори, организатори и продукција. Valve изјави дека ќе сподели повеќе информации за структурата на TI во текот на јуни.

WePlay неодамна објави дека среќните гледачи на AniMajor ќе имаат можност да освојат неколку одлични награди, а главната е платено патување до TI. Сепак, WePlay истакна дека ова се однесува на првиот TI што доби публика во живо, што повторно не гарантира дека тоа ќе биде случај со ТИ10.

The International 10 ќе се одржи од 5 до 15 август. Главниот настан на Dota 2 сериозно се приближува, па крајно време е Valve да ни даде поконкретни информации.