Трамп доби перманен бан на Twitch

Трамп Twitch

Twitch го банираше поранешниот претседател Трамп од својата платформа по немирот во Капитол на 6 јануари. Таа забрана беше со цел да се спречи Трамп да ја користи нивната платформа „за да поттикне понатамошно насилство“ со употреба на „запалива реторика“, се вели во електронската изјава испратена до Котаку.

Сега, новата изјава испратена до IGN потврдува дека забраната на Трамп е трајна.

„Ние на неодредено време го суспендиравме акаунтот на претседателот Трамп поради постојан ризик од натамошно поттикнување на насилство“, напиша Twitch. „Изјавите на претседателот продолжуваат да се толкуваат како повици за акција и ние ја преземаме оваа акција за да го отстраниме потенцијалот за штета на нашата заедница и пошироката јавност “.

Дополнително, Twitch ја ажурираше својата политика на омраза однесување и вознемирување, со тие измени да стапат на сила денес, 22 јануари. Ова се случи како резултат на стримери кои малтретираат со новиот Pogchamp експеримент со кој секој ден нов стример станува Pogchamp.

Twitch забележа дека „ЛГБТКИА + заедницата за жал продолжува да доживува непропорционална количина на вознемирување и злоупотреба на Интернет, вклучително и на нашата услуга.“ Новите упатства експлицитно ги истакнуваат активностите што ќе бидат основа за дисциплинска постапка, вклучително и трајна забрана за Twitch.

Некои од тие активности вклучуваат охрабрување на DDoS напади, поттикнување рации на профили на социјални мрежи на други луѓе и испраќање на несакани разголени слики. Заради поврзаноста со ропството и надмоќта на белите, знамето на Конфедерацијата е исто така забрането.

Овие правила не важат за видеата кои се направени до сега.