World of Tanks доаѓа на конзолите PlayStation 5 и Xbox Series X/S

World of Tanks

World of Tanks може да се игра и на конзолите од новата генерација, а доаѓа и нова, подобра верзија на играта, потврдија девелоперите.

World Of Tanks Makes The Leap To PS5 And Xbox Series X/S (Also: Warships  ASMR) - MMO Bomb

Со над 20 милиони играчи во последните шест години на PlayStation 4 и Xbox One, оваа вест сигурно ќе ги воодушеви многумина кои планираат да се префрлат на нови конзоли. Според најавата, играта може да биде лансирана на нови конзоли благодарение на backward компатибилноста, а ќе биде достапна и како верзија за овие конзоли, со поголема резолуција, подобра латентност и постабилен frame rate.